Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
6
7
8
9
20
21
22
23
25
26
27
29
31

Eco Trendy - Warsztaty, Wiedza, Inspiracje

Warsztaty, Kursy
Termin: niedziela, 22 września 10:00

Miejsce: Kuźnia Społeczna Marka Kotańskiego 1, 10-166 Olsztyn

Ruszamy na pełnych obrotach! Już w weekend 21-22 września otwarte wydarzenie „Kuźnia Społeczna. Eco Trendy #warsztaty #wiedza #inspiracje”
? http://www.kuzniaspoleczna.pl/eco-trendy/

? ekologia
? zero waste
? gotowanie
? warsztaty i pokazy kulinarne
?‍? wykłady
? open bar
?? strefa dla dzieci

‼PROGRAM‼

? SOBOTA, 21-09-2019 ?

? PANELE DYSKUSYJNE, Sala Stalowa

➡ 12:00 - 13:30 Jesteś tym, co jesz. Jasne i ciemne strony odżywiania - prof. Monika M. Kaczmarek, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

➡ 14:00 - 15:30 Dziury w sercu czekoladą nie załatasz - kiedy zajadamy niechciane emocje? - Marta Pawłowska, coach zdrowia rodziny, Zastępca Dyrektora Biura Profilaktyki Zdrowotnej w Centrali Narodowego Funduszu Zdrowia

➡ 16:00 - 17:30 Psychodietetyka. Czyli problem "Jestem za gruby” siedzi w twojej głowie" - Adam Kostrzewa, dietetyk, trener personalny


? PANELE DYSKUSYJNE, Sala Stajenna

➡ 12:00 - 13:30 Fakty i mity na temat marnowania jedzenia - Marek Borowski, Prezes Federacji Banków Żywności

➡ 16:00 - 17:30 Wpływ marnowania żywności na zmianę klimatu - Krzysztof Jędrzejewski, rzecznik polityczny Koalicji Klimatycznej


? WARSZTATY KULINARNE, Kuchnia warsztatowa

➡ 10:00 - 12:00 Warsztat „Podróż po Azji z MISĄ - Izabela Gajdamowicz, właścicielka restauracji MISA w Olsztynie

➡ 12:45 - 14:45 Warsztat „Smaki jesieni” - Sylwia Mailnowska, pochodząca z Olsztyna uczestniczka Master Chefa

➡ 15:30 - 17:30 Warsztat "Podróż do świata kuchni japońskiej” - Naoki Ikeda, szef kuchni olsztyńskiej restauracji Kingyo

➡ 18:15 - 20:15 Warsztat z degustacją win "Bosko, bo włosko!" - Michele Maccari, szef kuchni olsztyńskiej restauracji Da Andrea Casa del Prosecco


? OTWARTE POKAZY KULINARNE, Sala restauracyjna

➡ 10:00 - 11:00 „Natura z Mazur“, dzyndzałki z kaczką i żurawiną podane z sosem borowikowym - Michał Soliwoda, Hotel Mikołajki, członek stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna oraz Academy Bocuse d'Or Poland

➡ 18:00 - 19:00 "Jak gotować, żeby nie marnować jedzenia i pieniędzy - kuchnia zero waste" - Jagna Niedzielska, kucharka, doradca kulinarny, autorka książki „Bez resztek" i prowadząca programy kulinarne w Kuchni+


? WARSZTATY KULINARNE DLA DZIECI, Otwarta strefa dla dzieci

➡ 10:00 - 11:30 Warsztaty kulinarne dla dzieci z Olsztyńskimi Blogerami Kulinarnymi - nr 1 (Sajkofanka Smaku, Nie-leniwa Pani Domu, Kuchnia Psychola, Kuchnia w Piksele)

➡ 11:30 - 13:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci z Olsztyńskimi Blogerami Kulinarnymi - nr 1 (Sajkofanka Smaku, Nie-leniwa Pani Domu, Kuchnia Psychola, Kuchnia w Piksele)

➡ 11:30 - 13:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci z Olsztyńskimi Blogerami Kulinarnymi - nr 2 (Sajkofanka Smaku, Nie-leniwa Pani Domu, Kuchnia Psychola, Kuchnia w Piksele)

➡ 13:00 - 14:00 "Mały Mistrz Pizzy" - warsztaty kulinarne z Pizzerią Non Solo - nr 1 (Marcin Świerzewski - profesjonalny pizzerman, właściciel Non Solo Pizza)

➡ 14:15 - 15:15 "Mały Mistrz Pizzy" - warsztaty kulinarne z Pizzerią Non Solo - nr 2 (Marcin Świerzewski - profesjonalny pizzerman, właściciel Non Solo Pizza)

➡ 15:30 - 16:30 "Mały Mistrz Pizzy" - warsztaty kulinarne z Pizzerią Non Solo - nr 3 (Marcin Świerzewski - profesjonalny pizzerman, właściciel Non Solo Pizza)

➡ 16:45 - 17:45 "Mały Mistrz Pizzy" - warsztaty kulinarne z Pizzerią Non Solo - nr 4 (Marcin Świerzewski - profesjonalny pizzerman, właściciel Non Solo Pizza)


? NIEDZIELA, 22-09-2019 ?

? PANELE DYSKUSYJNE, Sala Stalowa

➡ 10:00 - 11:30 "W pogoni za smakiem i dietą cud - quo vadis?" - Marta Pawłowska, coach zdrowia rodziny, Zastępca Dyrektora Biura Profilaktyki Zdrowotnej w Centrali Narodowego Funduszu Zdrowia

➡ 12:00 - 13:30 "Rola prawidłowej diety w 1000 pierwszych dni życia" - Anita Laskowska, dietetyk edukacyjnego programu 1000 pierwszych dni dla zdrowia

➡ 14:00 - 15:30 "Bez mięsa nie urośniesz - czyli dzieci na diecie wegetariańskiej" - Agnieszka Jagodzińska - Konsultant ds. odżywiania i kształtowania sylwetki

? PANELE DYSKUSYJNE, Sala Stajenna

➡ 10:00 - 11:30 "Sportowe Serce Olsztyna - to my!" - uprawianie sportu wśród dzieci i młodzieży, zdrowe odżywianie i psychologia sportu, Sztab Szkoleniowy Stomilu Olsztyn

➡ 12:00 - 13:30 "Śmieci - śmierdzący problem czy o krok od katastrofy?" Co zrobić by zmniejszyć ilość wytwarzanych przez nas śmieci? - Weronika Pawlak - Członkini grupy olsztyńskich licealistów "ZMARNOWANIE"

➡ 14:00 - 15:30 "W poszukiwaniu równowagi - kuchnia zero waste. Czy jesteśmy marnotrawcami?" - Marek Borowski, Prezes Federacji Polskich Banków Żywności

? WARSZTATY KULINARNE, Kuchnia warsztatowa

➡ 10:00 - 12:00 Warsztat kulinarny „Bez reszty. Kuchnia zero waste” - Jagna Niedzielska, kucharka, doradca kulinarny, autorka książki „Bez resztek" i prowadząca programy kulinarne w Kuchni+

➡ 13:00 - 15:00 „Dieta planetarna w praktyce” - Warsztat kulinarny z Grzegorzem Łapanowskim, kucharzem, założycielem Fundacji “Szkoła na Widelcu”, właścicielem dwóch studiów kulinarnych: Food Lab Studio i Food Lab Mini. W założeniu diety planetarnej mięso stanie się przystawką, a produkcja owoców, warzyw, roślin strączkowych, będzie musiała się podwoić...

➡ 16:00 - 18:00 „Libański street food” - Warsztat kulinarny z Ewą Duszkiewicz, blogerką, pasjonatką dobrego jedzenia, zafascynowaną kuchnią i kulturą Bliskiego Wschodu

? OTWARTE POKAZY KULINARNE, Sala restauracyjna

➡ 12:00 - 13:00 "No waste - bez marnowania" - Kuba Korczak, szef kuchni, organizator wydarzeń kulinarnych, promotor kuchni zero waste

➡ 16:00 - 16:30 „Dieta planetarna w praktyce” pokaz kulinarny z Grzegorzem Łapanowskim, co oznacza dieta planetarna w praktyce? Jak jeść zdrowo na co dzień, zachowując smak i przyjemność?

? WARSZTATY KULINARNE DLA DZIECI, Otwarta strefa dla dzieci

➡ 10:00 - 11:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci ze świetlicą Pestka - nr 1. Świetlica środowiskowa Pestka to jedna z kilkudziesięciu organizacji, która otrzymuje produkty od Banku Żywności w Olsztynie, a tym samym przyłącza się do ograniczenia marnotrawstwa żywności

➡ 11:00 - 12:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci ze świetlicą Pestka - nr 2

➡ 12:00 - 13:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci ze świetlicą Pestka - nr 3

 

Adres
Ośrodek Wspierania Inicjatyw Ekonomii Społecznej w Olsztynie, Ośrodek Wspierania Inicjatyw Ekonomii Społecznej, Marka Kotańskiego 1, 10-167 Olsztyn, Polska

Wspierane przez iCagenda

 

CoGdzieKiedy,
Olsztyn,
Warmińsko-Mazurskie
Polska

Telefon: 504 707 227
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Strona: www.cogdziekiedy.olsztyn.pl

O Nas

Portal informacyjny miasta Olsztyna. Znajdziesz tutaj informacje o spektaklach, filmach, koncertach, wystawach i wielu innych wydarzeniach odbywających się w naszym mieście.

W zasadzie nie zajmujemy się polityką, ani codziennymi informacjami skandalizującymi. Jednak czasem możemy zrobic odstępstwo od tej reguły.

Niedziela, 12.05.2024