Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
10
Data : Czwartek, 10 października
11
Data : Piątek, 11 października
12
Data : Sobota, 12 października
31

Mikołaj Trzaska Solo

Koncerty
Termin: piątek, 18 października 20:00

Miejsce: Las - Prosta 38, Olsztyn

Warmia Noise Kolektyw, klub Las zapraszają na koncert: Mikołaj Trzaska Solo.

/// Więcej informacji wkrótce. ///

Mikołaj Trzaska (ur. 7 kwietnia 1966 w Gdańsku) – polski muzyk. Kompozytor, saksofonista, klarnecista i lider bądź współlider zespołów Miłość, Łoskot, The Users, NRD, Gdańskie Słoniki, Masło i wielu innych. Jest autorem muzyki do spektakli teatralnych oraz filmów dokumentalnych i fabularnych między innymi filmów Wojciecha Smarzowskiego: "Dom Zły", "Róża", "Drogówka", "Pod Mocnym Aniołem", "Wołyń", "Kler". Razem z żoną Aleksandrą prowadzi wydawnictwo Kilogram Records.

Wybrana dyskografia:

Miłość - Miłość (GOWI, 1992)
Miłość - Taniec Smoka (GOWI, 1994)
Koncert w Mózgu (GOWI, 1994)
Miłość - Not Two ( GOWI, 1994)
Łoskot - Cześć, Cześć, Cześć (GOWI, 1995)
Miłość - Asthmatic (GOWI, 1995)
NRD - Sport i Religia (1998)
Łoskot - Amariuch (Multikulti, 1998)
Miłość - Talkin’ About Life And Death (GOWI, 2000)
Marcin Świetlicki - Cierpienie i wypoczynek (Biodro Records, 2000)
Łoskot - Śmierdzące Kwiatuszki (Folk, 2000)
Oleś / Trzaska / Oleś - Mikro Musik (1KG Records, 2002)
Oleś / Trzaska / Oleś - La Sketch Up (1KG Records, 2003)
Oleś / Trzaska / Oleś - Danziger Straßenmusik (1KG Records, 2004)
Trzaska / Uuskyla / Friis Nielsen - Unforgiven North (1KG Records, 2004)
Trzaska / Andruchowycz - Andruchoid (1KG Records, 2005)
Mikołaj Trzaska / Paul Wirkus - Noc (1KG Records, 2005)
Oleś / Trzaska / Oleś / Cappozzo - Suite For Trio + 4 (2005)
Trzaska / Brötzmann / Friis Nielsen / Uuskyla - Malamute (1KG Records, 2005)
Trzaska / Uuskyla / Friis Nielsen - Orangeada (1KG Records, 2006)
Mikołaj Trzaska - Kantry (1KG Records, 2007)
Trzaska / Friis Nielsen / Jorgensen - Volume: Aeter (Ninth Wind, 2007)
Shofar - Shofar (2007)
Trzaska / McPhee / Rosen - Intimate Conversations (1KG Records, 2007)
Trzaska / Gasser / Zerang - Nadir & Mahora (1KG Records 2008)
The Resonance Ensemble Resonanse (10 CD BOxset, Not Two, 2009)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet feat. Joe McPhee Lark Uprising (2010, MultiKulti)
Brotzmann / Trzaska / Bauer - Goosetalks (1KG Records, 2010)
Mikołaj Trzaska - Dom zły (1 Kilogram Records, 2010)
Mikołaj Trzaska / Joe McPhee / Dominic Duval / Jay Rosen / - Magic (Not Two, 2010)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet - Watching Edward (Kilogram, 2011)
Reed Trio (Vandermark / Trzaska / Wacław Zimpel) - Last Train To The First Station
(Kilogram Records, 2011)
INNER EAR - Breathing Stream (1 KG Records, 2011)
Volume – (Trzaska / Bauer / Friis Nielsen / Jorgensen - Tungt Vand (Ninth World, 2011)
Mikołaj Trzaska Ircha Clarinet Quartet - Zikaron Lefanai (Kilogram, 2012)
The Resonance Ensemble - What Country Is This? (Not Two, 2012)
The Resonance Ensemble - Kafka in Flight (Not Two, 2011)
Mikołaj Trzaska - Trzaska gra Różę (Kilogram, 2013)
Shofar - Ha-Huncvot (1KG Records, 2013)
Shofar - Live At Powiększenie (DVD, 1KG Records, 2013)
Inner Ear - Return (Bocian Records, 2013)
The Resonance Ensemble - Head Above Water, Feet Out of The Fire (Not Two, 2013)
Mikołaj Trzaska, Rafał Mazur, Balázs Pandi - Tar & Feathers (Gustaff Records, 2014)
Riverloam Trio ‎- Inem Gortn (FMR Records, 2014)
Tim Daisy & Mikołaj Trzaska - In This Moment (Relay Recordings, 2014)
Michał Jacaszek, Tomasz Budzyński, Mikołaj Trzaska - RIMBAUD (Gustaff Records, 2015)
Shofar - Gold of Malkinia (Lado ABC, 2015)
Mikołaj Trzaska - Delta Tree (Kilogram Records, 2016)
Mikołaj Trzaska, Jacek Mazurkiewicz - Nightly Forester (Multikulti Project, 2016)
Mikołaj Trzaska, Rafał Mazur, Peter Ole Jorgensen - Jellyspace (Not Two Records, 2017)
Mikołaj Trzaska & Vasco Trilla - Catapulta De Pols D’estrelles (Fundacja Słuchaj!, 2017)

 

Adres
Las - Prosta 38, Olsztyn

Wspierane przez iCagenda

 

CoGdzieKiedy,
Olsztyn,
Warmińsko-Mazurskie
Polska

Telefon: 504 707 227
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Strona: www.cogdziekiedy.olsztyn.pl

O Nas

Portal informacyjny miasta Olsztyna. Znajdziesz tutaj informacje o spektaklach, filmach, koncertach, wystawach i wielu innych wydarzeniach odbywających się w naszym mieście.

W zasadzie nie zajmujemy się polityką, ani codziennymi informacjami skandalizującymi. Jednak czasem możemy zrobic odstępstwo od tej reguły.

Czwartek, 17.10.2019