Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
Data : 2018-06-01
2
Data : 2018-06-02
3
Data : 2018-06-03
7
Data : 2018-06-07
8
Data : 2018-06-08
9
Data : 2018-06-09
10
Data : 2018-06-10
14
Data : 2018-06-14
15
Data : 2018-06-15
16
Data : 2018-06-16
17
Data : 2018-06-17
19
Data : 2018-06-19
20
Data : 2018-06-20
21
Data : 2018-06-21
22
Data : 2018-06-22
23
Data : 2018-06-23
24
Data : 2018-06-24
25
Data : 2018-06-25
27
Data : 2018-06-27
29
Data : 2018-06-29
30
Data : 2018-06-30

Bitamina // Ceiik // Olsztyn

Koncerty
Termin: 2018-03-04 19:00 - 23:00

Miejsce: CEiIK

Wiosenne porządki z Bitaminą ! 

https://www.youtube.com/watch?v=B_gD5XmWuws

Drzwi: 19:00
Bitamina: 20:00

Bilety: 


BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.

Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

Linki:
http://bitamina.bandcamp.com/
https://facebook.com/TheBitaminaC
https://www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
https://kalejdoskoprecords.com/

 

Telefon
89 513 17 36 lub 693 94 30 74
Strona WWW
Adres
Parkowa 1, 11-041 Olsztyn, Polska

 

Mapa


 

Terminy


Okres: 2018-03-04 19:00 - 23:00

Wspierane przez iCagenda

 

CoGdzieKiedy,
Olsztyn,
Warmińsko-Mazurskie
Polska

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Website: www.cogdziekiedy.olsztyn.pl

O Nas

Portal informacyjny miasta Olsztyna. Znajdziesz tutaj informacje o spektaklach, filmach, koncertach, wystawach i wielu innych wydarzeniach odbywających się w naszym mieście.

W zasadzie nie zajmujemy się polityką, ani codziennymi informacjami skandalizującymi. Jednak czasem możemy zrobic odstępstwo od tej reguły.

Czwartek, 21.06.2018